Cor van Grotel

Op de stoel met...

Een gesprek met inspirerend ondernemer Cor van Grotel.

In deze eerste episode van Op de stoel met... maakt u kennis met de in het mondaine Nuenen cum annexis geboren en vandaag de dag in het eveneens fraaie Walik (het van origine middeleeuwse buurtschap in de gemeente Bergeijk, red.) residerende Cor van Grotel.

Op 22 september 1978 ziet Halin Telecommunicatie B.V. het levenslicht. De toeleverancier op het gebied van professionele elektronica wordt op de eerste dag van 1999 voor zeventig procent verkocht aan het beursgenoteerde AlpInvest Partners. Een slordig decennium geleden koopt Van Grotel het bedrijf terug, om het begin 2012 opnieuw te verkopen. Ditmaal aan de Vlaamse beursgenoteerde Connect Group.

U bent nog steeds ondernemer. In welke hoedanigheid?
“Mijn persoonlijke holding investeert op dit moment in een veertigtal bedrijven in binnen- en buitenland. Zo participeer ik onder meer in bedrijven op het gebied van machinebouw, parkeersystemen, software consultancy, auto- en flexibele hotelkamerverhuur, internet providing, stofzuigerproductie en -verkoop, productie en assemblage van elektronica, internetradiosystemen, financiële dienstverlening en onroerend goed.”

Wat is uw gouden tip voor ondernemers?
“Het mag dan misschien een cliché zijn, maar goed – en met oprechte interesse – naar je (potentiële) klanten luisteren en tegelijkertijd actief om je heen, naar de markt, blijven kijken zijn mijns inziens écht de belangrijkste ingrediënten om succesvol te kunnen zijn.”

Voor welke ondernemers heeft u een zwak?
“In deze regio schieten mij meteen de namen van Gerard Meulensteen (Neways, red.) en Wim van der Leegte (VDL Groep, red.) te binnen. Meulensteen – toch één van mijn zakelijke mentoren – en Van der Leegte zijn mijns inziens niet alleen verantwoordelijk voor het succes van hun bedrijven, ze hebben beide te allen tijde oog gehad voor de economische belangen van deze regio, waarbij ik als vanzelfsprekend ook doel op de vele arbeidsplaatsen.”

Hoe vult u uw vrije tijd het liefste in?
“Voetbal kijken, fietsen, tennissen, carnaval vieren en korte of langere vakanties doorbrengen in Spanje... ik verveel me geen moment! Sinds 2009 ben ik overigens ook verknocht aan rallyrijden. Met een hechte en enthousiaste vriendengroep van zestien personen – opererend onder de naam De Trippers – rijden we nagenoeg ieder jaar van Riethoven naar... waar dan ook ter wereld. Bejing, de poolcirkel, het Baikalmeer, de Zwarte en Kaspische zee, Singapore... sinds 2010 hebben we – gedurende in totaal 177 dagen – 76.774 kilometer afgelegd. En binnenkort kachelen we op ons gemak naar Sjanghai (38 dagen, 10.000 kilometer, red.). Geïnteresseerden kunnen onze avonturen volgen op www.trippersriethoven.nl.”

Wat is uw levensmotto?
“Onderneem, lever prima werk en blíjf vooral feesten!”

Deze rubriek is mogelijk gemaakt door...
Smartofficedeal.nl, de webshop in – letterlijk tienduizenden(!) – kantoorartikelen van de bekende Eindhovense ondernemer Maarten Fleerkamp. Geïnteresseerden kunnen vierentwintig uur per dag – en dat dan zeven dagen in de week – de meest uiteenlopende kantoorartikelen, van schrijfwaren, plakband, kopieerpapier en cartridges tot tablets, planten, meubilair, verlichting, vloeren, zonweringen en kunst, bestellen. Fleerkamp garandeert, dat negentig procent van de gekochte artikelen binnen vierentwintig uur op het door de klant gewenste adres wordt afgeleverd. Smartofficedeal.nl, Pastoor Harkxplein 4, 5614 HX  Eindhoven, 06 2059 0919, 
 


Wat is ondermijnende criminaliteit nou precies?

Ondernemen tegen ondermijning

Ondernemers kunnen bewust en onbewust de onderwereld faciliteren


Durf GROOT te denken!

Toon de Koning

Onze covergast: Toon de Koning, oprichter/oud-eigenaar Stam + De Koning.


Help, de robots komen!

Arbeidsvitaminen aan de oevers van de Kleine Dommel

Smart technology en smart manufacturing in de Brainportregio.


Permanent Future Lab

Seats2Meet decor uniek experiment

Experimenteren met technologie op unieke locatie Strijp-S.


Anders denken, anders doen

Habufa: Succesvolle vernieuwers in de meubelindustrie

Pionieren en vernieuwingsdrang zit in de genen bij de familie Van den Bosch


ABC E BUSINESS & ABC Media

Ondernemen voor gebroeders Peels niets meer of minder dan een ABC'tje

Beiden succesvol ondernemer maar bovenal broers.