Seats2Meet decor uniek experiment

Permanent Future Lab

Experimenteren met technologie op unieke locatie Strijp-S.

 

Sinds 26 februari jongstleden vormt Seats2meet op Strijp-S het decor van het Permanent Future Lab, een openbare voorziening waardoor iedereen – jong en oud – kennis kan maken met nieuwe hoogstaande technologische ontwikkelingen uit de regio.

Het idee achter het Permanent Future Lab werd ontwikkeld door een aantal Seats2meet-bezoekers, in samenwerking met verschillende partners waaronder Brainport. "Binnen Seats2meet zijn we constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën om onze community verder te versterken," licht Community Manager Helma Schellen toe. "Het Permanent Future Lab is een mooi voorbeeld van hoe deze ideeën uit kunnen monden tot concrete initiatieven."

Mens en technologie
Tijdens het Permanent Future Lab worden technologieën beschikbaar gesteld door bedrijven uit de regio, met als doel bezoekers zelf te laten experimenten, ervaringen en inzichten te laten delen en (nieuwe) ideeën en concepten te laten bedenken. "Het Permanent Future Lab vormt eigenlijk een platform, waarin mens en technologie samen komen en meer inzicht wordt gegeven in de technologische ontwikkelingen binnen de regio," vertelt Hans van de Burgt, één van de initiatiefnemers. "Daarnaast hopen we hiermee mensen buiten hun eigen kaders te laten kijken en op zoek te laten gaan naar oplossingen voor vraagstukken die de samenleving als geheel ten goede komt."

Ontmoeten, werken en vergaderen
Met haar concept biedt Seats2meet tevens ruimte om te ontmoeten, werken en vergaderen en trekt hiervoor een brede doelgroep aan van flexwerkers, studenten, kleine en grotere bedrijven. Mede-eigenaar Roger van den Berg: "Sinds de oprichting van Seats2meet Strijp-S vijf jaar geleden, zijn wij uitgegroeid tot een uniek ontmoetingsconcept dat plaats biedt aan zo’n 70 individuele flexwerkers en 250 bezoekers voor vergaderingen en bijeenkomsten. Omdat we werken met een verhuursysteem waarbij we ons vooral richten op de verhuur van ruimtes voor kortere periodes, vormt Seats2meet voor iedere ondernemer de ideale plaats om te vergaderen, evenementen te organiseren, maar ook om zelfstandig te werken en anderen te ontmoeten. Wat Seats2meet tevens erg toegankelijk maakt, is dat wij flexwerkers niet vragen om een bedrag voor de huur van een werkplek, maar om het delen van hun kennis met ons netwerk, ook wel 'sociaal kapitaal' genoemd. Als gevolg hiervan zie je dat er veel onverwachte ontmoetingen ontstaan, die vaak uitmonden in nieuwe samenwerkingen en ideeën, zoals het Permanent Future Lab waar wij enorm trots op zijn."

De opening van het Permanent Future Lab vond plaats tijdens de Social Friday op 26 februari 2016, een vrij toegankelijke netwerkbijeenkomst die iedere laatste vrijdag van de maand bij Seats2meet georganiseerd wordt.

 Sponsorship Shamrocks, de Gaelic football club van Eindhoven.

easyNL & The Shamrocks: a winning team!

Uitgegroeid tot de op een na grootste expat club van Eindhoven


Durf GROOT te denken!

Toon de Koning

Onze covergast: Toon de Koning, oprichter/oud-eigenaar Stam + De Koning.


ABC E BUSINESS & ABC Media

Ondernemen voor gebroeders Peels niets meer of minder dan een ABC'tje

Beiden succesvol ondernemer maar bovenal broers.


Grand Cafe Saint Tropez

De nieuwe koers? Gewoon gezellig!

Ondernemende duizendpoot start horeca-avontuur.


Wesselman Accountants |Adviseurs

Is de klant koning?

Gerenommeerd accountantskantoor past voor rol dienaar.


abcfinance

Financieren kwestie van durven ondernemen

De juiste sterke financiŽle partner is binnen handbereik.